dimecres, 14 de maig del 2014

CONCURS LOGOTIPS COMENIUS REGIO

"Aquest curs i el següent, el director del nostre Institut, Antoni Brosa, col·labora en un programa Comenius Regio de cooperació a nivell europeu amb altres centres educatius de Barcelona i Sheffield, a Anglaterra, i amb institucions de les dues ciutats. Aquest Comenius Regio té per objectiu treballar en el desenvolupament i difusió d’un projecte per cercar noves vies d’estudi i combatre un fet comú: l’abandonament prematur de l’alumnat entre els 16 i 18 anys, com a efecte dels profunds canvis econòmics i socials que comporta la progressiva desindustrialització de totes dues ciutats.




És en aquest sentit que l’organització del Comenius Regio va proposar un concurs entre els alumnes dels centres participants per tal de trobar un logotip que representés amb una imatge aquest projecte. No era fàcil perquè, a més de trobar una imatge que sintetitzés una idea tan complexa, s’havia d’incloure molt de text en un format molt petit. Tot i així, des del departament de Visual i plàstica, ens complau comunicar-vos que, malgrat les dificultats inicials, la nostra alumna de l'optativa de Visual i plàstica de 4t C d'ESO, Laura Badia ha guanyat el premi. Els logos de les alumnes Paula Segarra i Yoshelin Colque també van ser seleccionats per la seva creativitat. Així, doncs, un cop més, amb esforç i constància, heu aconseguit l’objectiu. Felicitats a totes tres.



Logo de la Laura Badia de 4t C d'ESO

El meu logo simbolitza un creuament de camins o la voluntat de dues ciutats, Sheffield i Barcelona, en la recerca de solucions per un a mateix conflicte, i una vela com a guia en una mateixa direcció.



Logo de la Yhoselin Colque de 4t D d'ESO

El logotip és un llibre obert, on estan inscrites les ciutats de Barcelona i Sheffield.
En el llibre podem observar que hi ha un separador i estels. El separador representa el camí que cada estudiant ha d'agafar per poder tenir èxit en el món laboral. Els estels signifiquen l'alt nivell al que pot arribar cadascú.



Logo de la Paula Segarra de 4t C d'ESO

El meu logo simbolitza una direcció que, per molts entrebancs i voltes que es troba pel camí, mai es trenca ni perd el seu objectiu. El color vermell respon al perill i els problemes, alhora que és l’element cromàtic que simbolitza la joventut i la força, i el verd sibolitza l'alliberació i el pas cap al triomf.