La Fundació Míró ha inaugurat una importantíssima exposició temporal sobre l'obra de Joan Miró titulada L'escala de l'evasió. El fil conductor de la mostra és el compromís polític del pintor amb el seu temps. S'hi poden veure obres que pertanyen a col·leccions permanents de museus d'arreu del món com la National Gallery de Washington, el Museu d'Art Modern de Nova York o el Centre Georges Pompidou de París.
A l'institut, durant els mesos d'abril i maig, anirem amb els alumnes de 2n d'ESO a fer el taller Llegim una obra d'art? en el que aprendrem a interpretar l'art a partir d'obres de l'artista. Us recomanem que per arrodonir aquest aprenentatge i per gaudir d'una activitat en família, no deixeu passar l'oportunitat d'anar a visitar abans aquesta exposició temporal, tant els alumnes de 2n com els dels altres cursos.
L'escala de l'evasió, 1949. Museu d'Art Modern de Nova York. Aquesta és l'obra que dóna nom a l'exposició i que pertany al conjunt d'obres anomenades Constel·lacions, una sèrie de peces molt importants en les que Joan Miró defineix un nou llenguatge pictòric en que els humans, les estrelles, els ocells, els astres,... en són els protagonistes. Enfront del context polític advers que planejà sobre l'Estat espanyol durant la diactadura, Joan Miró feu un seguit d'obres reivindicatives i de protesta, i paral·lelament, creà un univers pictòric de personatges que per a evadir-se'n fan el gest poètic de dirigir la seva mirada als estels.
L'exposició concentrarà moltes activitats al voltant de l'artista, el Canal 33 emetrà quatre curtmetratges elaborats per Pere Portabella al voltant de la figura de Joan Miró. El primer, "Aidez l'Espagne", es pot veure aquest dilluns 17 d'octubre a les 23:45 h. i combina imatges de la Guerra Civil espanyola amb gravats del pintor.
Marta
Marta