dimecres, 5 de febrer del 2014

Exposició sobre Le Corbusier

Actualment, tenim l'oportunitat de gaudir d'una gran exposició sobre l'arquitecte Le Corbusier a l'edifici Caixaforum de Barcelona, organitzada pel The Museum of Modern Art (MoMA) de Nova York.

Le Corbusier, una figura clau de l’arquitectura del segle XX, va ser pioner en els estudis de millora dels habitatges de les classes més baixes i va proposar noves formes d’arquitectura eficient en ciutats molt poblades. Le Corbusier va ser, al seu torn, un artista multidisciplinari, amb una obra que s’estén també a la pintura i la fotografia, unint art i arquitectura.  

La mostra fa un itinerari complet per totes les fases de l’obra de Le Corbusier a través d’una extensa col·lecció de dibuixos, pintures, projectes arquitectònics i maquetes d’edificis, peces procedents majoritàriament de la Fondation Le Corbusier a París i del MoMA de Nova York. El visitant podrà contemplar des del treball realitzat en els primers anys de l’artista a Suïssa, fins al final dels seus dies a la Mediterrània, passant per Istanbul, Atenes, Roma, París, Ginebra, Moscou, Barcelona, Nova York i l’Índia.

Enllaç a l'exposició:
http://www.agendacentrosobrasociallacaixa.es/ca/caixaforum-barcelona/exposicions-temporals-caixaforum-barcelona/le-corbusier

El modulor. Estudi de proporcions relacionades amb l'ergonomia de Le Corbusier


Vil·la Saboia. 1928-1931.Le Corbusier. Localizació: Poissy (França). Estil arquitectònic: racionalisme. Materials: Acer, vidre i ciment