dimecres, 11 de juny del 2014

Proposta de treball d'ampliació durant l'estiu per a tots els grups

Benvolguts alumnes,

Des del departament d'Educació visual i plàstica de l'institut Ernest Lluch us fem una proposta de treball voluntari d'ampliació relacionat amb l'assignatura:


PROPOSTA DE DIBUIX PER L'ESTIU

A tots aquells que gaudiu amb la pràctica del dibuix, us volem proposar que feu un quadern de dibuix lliure durant aquest estiu i que ens el lliureu al setembre. La nota farà promig amb els treballs de la primera avaluació.

PLANTEJAMENT DEL TREBALL:
Hauríeu de comprar un bloc de dibuix de fulls blancs de format lliure. En la primera pàgina escriviu amb una retolació acurada “Estiu 2014” i el vostre nom i cognoms. Fixeu-vos en els exemples:



 


Què podeu dibuixar i quants dibuixos podeu fer? Tots els que vulgueu, sempre que siguin variats. Podeu fer dibuixos de paisatges del vostre entorn (el parc, la piscina, el riu, la platja, el càmping, les muntanyes, la ciutat que visiteu, etc...); dibuixos de les persones amb les que compartiu les vacances, per separat o en grup, (el pare, la mare, el germà, la tieta, l'àvia, un grupet d'amigues, etc...); objectes d’ús quotidià (la bici, el caiac, una paula parada, el monopatí, etc...); animals (la vostra mascota, un gripau, unes gavines, un llangardaix, un cavall, un grup de gallines de la granja de turisme rural, etc...); un monument (la torre de Pisa, la torre Eiffel, la Sagrada Família, etc...); o si us quedeu a la ciutat (vistes del paisatge urbà que veieu des de la finestra, plantes, persones amb qui conviviu, objectes que tingueu a casa, els arbres etc...).

Si voleu, podeu fer prèviament una foto a allò que voleu dibuixar captant el conjunt o un detall que us permeti fer un exercici d’observació més tranquil, sobretot, si dibuixeu animals o persones en moviment.

De tots els àlbums que ens presenteu, farem una selecció de dibuixos i els penjarem al bloc de dibuix al setembre.

Si no utilitzeu tots els fulls del quadern, el podeu lliurar igualment, no cal que estigui acabat, però ha de contenir  un mínim de 5 dibuixos. La tècnica i el tractament són totalment lliures: llapis de grafit, retoladors, aquarel·la, llapis de colors,... També podeu aprofitar un quadern que ja tingueu començat, en aquest cas, només cal que anoteu "Estiu14" en la següent pàgina en blanc i que comenceu a dibuixar.

El departament de Visual i plàstica us desitja unes bones vacances.